Toespraak Ahmed El Mesri – Conferentie Stadsdeel ‘Jezelf kunnen zijn’ – 4 april 2013

Goedenmiddag, mijn naam is Ahmed El Mesri. Ik ben voorzitter van de Assadaaka Community. Als buurtorganisatie zijn wij vanuit Assadaaka Community al ruim 20 jaar bezig om het onderwerp van deze conferentie bespreekbaar te maken in de buurt.

In oktober vorig jaar hebben wij deelgenomen aan een trainingsweekend over dit onderwerp in Zandvoort onder leiding van Chris Bouma en Rahma El Hannoufi van de stichting Connecting Differences.

Daarna heeft Assadaaka Community, samen met stichting Onze Hoop, stichting De Bloem en stichting Sadhna, meerdere bijeenkomsten georganiseerd in de buurt over dit onderwerp ‘Jezelf kunnen zijn in de buurt’. De laatste daarvan was onlangs, op 2 april, bij Assadaaka Community.

Deze conferentie van het Stadsdeel nu heeft er in ieder geval voor gezorgd dat meerdere zelforganisaties zich nu gezamenlijk laten zien. Een samengaan dat tot nu toe was uitgebleven. Wij hopen van harte dat dit een verdere stap gaat opleveren naar meer samenwerking om het onderwerp levend te houden in de buurt en het onder de aandacht te houden van publiek en politiek.

Het is heel erg nodig dat dit onderwerp nog breder en intensiever bespreekbaar wordt gemaakt. In die zin is er nog heel veel werk aan de winkel! Ons grootste doel waar wij als organisatie naar streven is om nog groter onderling respect en omgang te stimuleren tussen buurtbewoners, ongeacht afkomst, cultuur, opleiding en seksuele voorkeur. Er moet kennis gedeeld worden, de taboes en vooroordelen moeten bespreekbaar gemaakt worden en blijven, er moet ruimte zijn voor mensen om zichzelf te kunnen zijn en voor anderen om vragen te stellen en hun mening te laten horen en bij te stellen.

Mensen moeten elkaar kunnen ontmoeten als mensen, niet als homo of hetero, als ‘normaal’ of ‘anders’.

Volgens ons is het heel hard nodig dat het onderwerp homoseksualiteit en seksuele diversiteit nog veel meer aandacht krijgt om te kunnen komen tot een buurtsamenleving waarin je meetelt om wie je bent als jezelf. Dus onze inbreng vandaag is: laat die boodschap zèlf ’t zwaarst wegen, en niet wie het meest aan de weg timmert of de mooiste papieren heeft.

Voor meer informatie via tel. infoassadaaka – www.assadaaka.nlCategorieën:alii

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: