Dialoogavond 27 november 2012: Maar, wij zijn Amsterdam!

Gesignaleerd:

‘MAAR, WIJ ZIJN AMSTERDAM!’

Joodse en Islamitische Amsterdammers en Gaza

Na dagen van spanning in Gaza en Israël is er op dit moment sprake van een ´staakt het vuren´. Dit nadat er de afgelopen periode opnieuw diepe wonden zijn geslagen. Wonden die vanzelfsprekend zowel aan de Islamitische als Joodse burgers in onze stad Amsterdam niet voorbij zijn gegaan.

Omstandigheden als deze hebben in het verleden de onderlinge verhoudingen bemoeilijkt. De afgelopen jaren is er echter hard gewerkt door beide groeperingen om onderling bruggen te slaan, vriendschappen te sluiten en samen te werken in onze stad. Nu, met het conflict in onze gedachten, met demonstraties voor en demonstraties tegen, willen wij burgers van Amsterdam tonen dat de strijd daar is. Maar, wij zijn Amsterdam! Hier willen wij als burgers onze onderlinge banden onderhouden.

Dinsdagavond 27 november a.s. komen wij bij elkaar om te tonen dat wij ons niet door het conflict laten afnemen wat zo zorgvuldig is opgebouwd, namelijk de onderlinge vriendschap tussen Moslims en Joden in Amsterdam. Wij roepen u ook op om deze avond aanwezig te zijn en onze boodschap te ondersteunen.

De avond vindt plaats bij stichting Argan, Jan Tooropstraat 6A. Om 20.00 uur zal burgemeester Van der Laan de avond openen. Twee betrokken Amsterdammers, Mostafa Hilali (historicus en bestuurslid van het Joods Marokkaans Netwerk Amsterdam (JMNA) en Dr. Rachel Reedijk (cultureel antropoloog), zullen onder leiding van Ila Kasem het woord voeren.

Daarna volgt een gesprek met de aanwezigen.

U dient zich voor deze avond van te voren aan te melden via info

De avond ‘Maar, wij zijn Amsterdam’ is een initiatief van Stichting Argan, Het Zevenmanschap, Stichting Connect, het Joods Marokkaans Netwerk Amsterdam (JMNA) e.a..Categorieën:alii

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: