Denen bezoeken community projecten Amsterdam « Studio Placemakers

Denen bezoeken community projecten Amsterdam « Studio Placemakers.

 

Denen

Op dit moment onderzoekt de gemeente Kopenhagen een stedelijke vernieuwingsproject in de buurt Sundholm. Om inspiratie op te doen bezoeken de Denen projecten in Amsterdam. Placemakers laat aan de hand van een aantal initiatieven zien hoe lokale betrokkenheid en formele structuren duurzame verbanden zijn aangegaan. De door studenten gerunde bioscoop/restaurant Studio-K in Oost was het aangewezen startpunt voor de tour. Hier ervaarden we direct de betrokkenheid van de studenten en de verschillende functies van Studio-K voor de buurt. Tijdens de goed verzorgde lunch introduceerde de organisatie Qoin hun ideeen over Community Geld. In Oost ontwierp en implementeerde Qoin ‘de Makkie‘ als alternatief voor geld. Door een maatschappelijke dienst te doen kunnen buurbewoners Makkies verdienen. Hiermee kunnen ze dan weer naar het zwembad of – heel toepasselijk – naar de film in Studio-K. Lees meer bij Placemakers…

 Categorieën:Amsterdam Oost, Burgerinitiatief, Makassarplein Community

Tags: , , ,

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: