Wijkaanpak Indische Buurt en Transvaalbuurt. | GroenLinks Amsterdam Oost

 

Donderdag 24 februari 2011, 18:28u – Nevin Özütok

Wijkaanpak Indische Buurt en Transvaalbuurt.

Afgelopen week stond het in het teken van de plannen voor de wijkaanpak Indische buurt en Transvaalbuurt. De wijkaanpak gaat een stap verder in de stedelijke vernieuwing. Het gaat niet alleen om positieverbetering van bewoners op het gebied van wonen, maar ook in sociaal culturele betekenis.
Daarvoor is samenwerken van alle betrokkenen nodig, de woningbedrijven, de ondernemers, scholen, opleidingsinstituten en bedrijven. Dat samenwerken het sleutel tot succes is zien we aan het Timorplein. Het gebied rondom het plein is een aantrekkelijke woon en werkgebied geworden en trekt nieuwe groepen bewoners en bedrijven aan.

Maar we zijn er nog niet, er is nog veel werk aan de winkel en de inzet van alle betrokkenen is hard nodig om de wijk weer krachtig te maken.
Vooral de oostkant van de Indische buurt zoals op Sumatraplantsoen en Makassarplein hebben we nog een hele verbeterslag te gaan. Rondom Makassarplein ontstaan bijzondere initiatieven zoals die van Mellouki Cadat die samen met het Instroom Huis ervoor zorgt dat ook de groep dakloze ex-psychiatrische patiënten niet alleen met hulpverleners maar ook met ‘’gewone” buurtbewoners in contact komen en zich samen inzetten voor het verbeteren van de leefbaarheid van de buurt.Categorieën:Amsterdam Oost, Politiek, Wijkaanpak

Tags: , , , ,

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: