Xenofobe stembureauvoorzitters niet welkom | Nieuws uit Amsterdam

 

stembureau_225.jpg

In 2006 werden verschillende Amsterdamse stembureaus geleid door personen die iets tegen allochtonen hebben. In de media bleef dit onopgemerkt, maar de gemeente meldt tegenover Nieuws uit Amsterdam dat sindsdien de screening van voorzitters is aangescherpt.

“Allochtonen zijn de baas in Amsterdam. Zo gedragen zij zich ook op het stembureau.” Een voorzitter van een stembureau in Geuzenveld-Slotermeer maakte deze opmerking in een formele evaluatie van de lokale verkiezingen in 2006, uitgevoerd door O+S in opdracht van de Ombudsman.Categorieën:Community Building, Multiculturele samenleving

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: