Indische Buurt in Netwerk-kerstverhaal

Vanavond op Netwerk het kerstverhaal van Netwerk over… de Indische Buurt in Amsterdam Zeeburg. Geen wishfull thinking gedoe, wel een gedegen verslag over mijn buurt. Sylvia Brens en Alje Kamphuis laten de gezelligheid van de ‘achterstandswijk’ zien, voelen, zonder te zwijgen over de mindere kanten (armoede, cameratoezicht en preventief fouilleren).   De Netwerk-verslaggevers, hadden mij op 9 december j.l. in het Badhuis geïnterviewd in het kader van een journalistieke achtergrondonderzoek. Zij wilden graag de nieuwe etnische groepen (uit Oost-Europa) duidelijk in beeld brengen. Dat is goed gelukt met een mooie interview. Ik had ze geadviseerd om ook Zuidmediterraanse groepen en bevolkingsgroepen uit de (voormalige) kolonieën in beeld te brengen. Deze groepen zijn demografisch gezien de grootste etnische groepen in de Indische Buurt. Marokkanen en Surinamers worden in het verslag geportretteerd. Dit Netwerk-kerstverhaal scheetst een mooie journalistieke en persoonlijke beeld van de wijk.Categorieën:Geen categorie

Tags: , , , , , ,

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: