Uitnodiging VaarMee avond op 13 september

Beste VaarMee vrienden,
>
> Wij zijn terug uit de zomerpauze en hebben mooie plannen voor het nieuwe > seizoen gemaakt! De eerste VaarMee avond na de vakantie zal op 13 > september plaats vinden en we hebben meteen een bijzonder spannend thema > voor jullie uitgezocht!
>
> Ons buurland Frankrijk is dit jaar no. 1 van onze (buitenlandse) > vakantiebestemmingen geweest. Reden genoeg om een bijzondere avond aan > een bijzonder deel van Frankrijk te wijden: de banlieues, oftewel de > voorsteden van de grote Franse steden. Banlieue betekent letterlijk > ban-mijl. Vroeger duidde men daarmee het gebied binnen 1 mijl rondom de > stad aan waarin het stedelijke recht nog van toepassing was. Sinds de > jaren ’70 worden hiermee echter de buitenwijken van de grote steden > zoals bijvoorbeeld Parijs of Lyon bedoelt. De meesten mensen zullen bij > het woord banlieue aan begrippen als flatgebouwen, migratie of sociale > problemen denken. Wij herinneren ons nog aan de beelden van de rellen in > 2005 die zich vanuit een Parijse banlieue over het hele land > verspreidden en wekenlang aanhielden.
>
> Maar de banlieues zijn meer dan dat! Vanuit de problematiek van de > situatie ontstaan bijvoorbeeld nieuwe vormen van artistieke uiting en > een heel nieuw en eigen cultuur, ook en vooral door jongeren.Twee mensen > die in de banlieues gewoond hebben nemen ons mee in hun verhaal over > deze voorsteden. En om de muziek te proeven die daarbij hoort zal DJ > Natashka ons op Musique de banlieue aan het dansen krijgen. >
> Wil je vooraf hét gerecht uit de banlieues (Couscous) mee eten? Geef je > dan tot 12 september via vaarmee@meevaart.nl op onder vermelding van > jouw naam en het aantal mensen die mee willen eten.
>
> Kijk ook naar onze flyer in de bijlage!
>
> Hopelijk tot 13 september,
> Het VaarMee Team
uitnodiging VaarMee avond 13 september.pdfCategorieën:alii

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: