Open brief Huurdersvereniging Amsterdam (HA) aan Tweede Kamer @Huurders_Adam => @diederiksamsom

Huurdersvereniging Amsterdam toont zorgen in open brief aan Tweede Kamer

Huurdersvereniging Amsterdam (HA) reageert in een open brief aan de Tweede kamer geschrokken op de uitspraken van PvdA fractieleider Diederik Samson van 25 juni jl. Samson roept corporaties op om meer te investeren om zo de nationale crisis te bestrijden. Deze oproep lijkt gezien de huidige stand van de corporatiesector wereldvreemd.

Kort samengevat komen de corporaties in nog grotere problemen. De opgelegde verhuurdersheffing dwingt de corporaties tot bezuinigingen. Dit betekent dat investeringen in renovatie en nieuwbouw zullen dalen. Onderhoud, sociaal beheer en investeren in wijkaanpak worden verwaarloosd. De huren gaan omhoog en veel woningen worden verkocht of gaan naar de huursector. En niet alleen de huursector zal te maken krijgen met vervelende consequenties. Want grootschalige verkoop van corporatiebezit zal ook de verkoopprijzen in de koopwoningmarkt onder druk zetten.

Dat de lasten van huurders door de inkomensafhankelijke huurverhogingen zijn verzwaard behoeft inmiddels geen betoog. Maar de HA wil met deze brief wél benadrukken dat het onacceptabel is dat de staat corporaties zien als een spreekwoordelijke grote zak met geld waar nog reserves zijn uit te putten. De HA en de woningcorporaties in Amsterdam zijn het op beleidspunten niet altijd met elkaar eens, maar het gaat te ver om onze zwaar onder druk staande sector verder te belasten door een beroep te doen op de laatste aanwezige reserves. De HA en corporaties zijn bereid samen oplossingen te vinden. We vragen het kabinet om deze ruimte én om dit beleid een halt toe te roepen.Categorieën:alii

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: