Stadbericht #99: De participatiemakelaar

Ontmoet Rob van Veelen. Een lange man van middelbare leeftijd met een naar eigen zeggen ‘hoog knuffelbeergehalte’. Rob is participatiemakelaar in de Indische buurt. Als ‘ambtenaar op de fiets’ probeert hij mensen met elkaar te verbinden en zodoende de buurt een socialer gezicht te geven. Documentaire platform Poldox maakte een portret in de vorm van een korte documentaire over Rob van Veelen.

In de film zien we Rob op de fiets pendelen tussen wijkcentrum, dansschool, Turks theehuis en het stadsdeelkantoor, onderwijl druk handenschuddend en praatjes aanknopend met buurtondernemers en bewoners. Daarmee geeft de film een leuk inkijkje in het leven van alledag in de buurt. ‘Mensen worden blij van Rob’, aldus een ambtenaar in de documentaire. ‘Iedereen kent Rob, en Rob kent iedereen, en dat is goud! Als mensen zich afvragen, hoe gaan we het aanpakken, dan zeggen ze altijd eerst een ding: eerst met Rob de straat op.’ Van Veelen werkt nauw samen met de Indische Buurt Community, de bewonersgemeenschap die zich ook inzet voor de buurt. Op de website van Poldox is de korte documentaire terug te zien.

Donderdag 30 mei staan in de eerste aflevering van ‘Buurtcommunities’ community leaders centraal. Het programma start om 20.00 uur in Pakhuis de Zwijger.Categorieën:alii

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: