Uitnodiging Amsterdams Manifest Lokale Democratie #Stadsdeel_Oost

Kom allen!

UITNODIGING “AMSTERDAMS MANIFEST LOKALE DEMOCRATIE” IN DE MEEVAART

Beste vrienden,

Voor diegene die mij nog niet kennen wil ik mij allereerst voorstellen. Mijn naam is Esma Salama, sinds 2005 ben ik zeer actief in stadsdeel Oost met name in de Indische buurt. Ik ben medeoprichter van de Makassarplein Community en de Indischebuurt Communitty. Verder ben ik lid van de WMO raad Oost i.o. en ik doe nog veel meer.

Ik voel mij vereerd om kennis te hebben gemaakt met een zeer gewaardeerde actieve en betrokken burger, heer Cor Visser van wijkopbouworgaan Oost. En zet graag mijn schouders eronder om te werken aan de Lokale Democratie vanuit het perspectief van de burgers van stadsdeel Oost. En ervoor te zorgen dat de burgers niet alleen gaan praten, maar ook het beleid kunnen beïnvloeden door onderdeel te worden van het systeem zodat we taken, middelen en verantwoordelijkheden samen kunnen dragen.

Begin mei 2013hebben bewonersorganisaties, burgerinitiatieven, community’s en belangenbehartigingsorganen de handen ineen geslagen om vanuit gezamenlijk belang te werken aan de Lokale Democratie Oost. Dit zijn: Wijkopbouworgaan Oost, Indische Buurt Community, OAR, Wmo-Raad i.o. Oost, Buurtbeheer, LBGT-community Oost, Groene Community Oost, JongerenCommunity Oost etc..

Graag nodigen wij u als vertegenwoordiger van de burgers in Oost uit op vrijdag 31 mei a.s. van 18.00 uur – 20.00 uur in de Meevaart.

Het doel van de bijeenkomst is:

· Kennismaking met elkaar en slimme verbindingen leggen

· korte toelichting op inhoud en ontstaan van het Amsterdams manifest (zie bijlagen)

· Afspraak maken over de bijeenkomen in de wijken en buurten van stadsdeel Oost. Praten over de opzet en bespreking van het Amsterdams Manifest voor de Lokale Democratie.

· Recht doen aan wat de burgers willen door als burger zelf zitting te nemen in de bestuurscommissie. Vanaf 2014 komt er een nieuw bestuurlijk stelsel in Amsterdam. De bestuurscommissies zijn een vorm van verlengd lokaal bestuur en een schakel tussen de burger en de centrale stad. Er komen verkiezingen om een bestuurscommissies te vormen. Er mogen andere groepen dan politieke partijen meedoen aan de verkiezingen zoals buurtgroepen.

· Suggesties voor gezamenlijke acties voor of rond de verkiezingen van maart 2014.

Graag hoor ik van u of u vrijdag 31 mei aanwezig kunt zijn.

Hartelijke groeten,

Namens de voorbereiders, Firoez Azarhoosh, Mellouki Cadat, Cor Visser en Esma SalamaCategorieën:alii

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: