@NatuurlijkSamen en Gemeenten

0
1
2 nummer 7 januari 2013 3
4
5 Koplopergemeenten in beeld 6
7
8 Afgelopen jaar is de GSA Natuurlijk Samen door een brede maatschappelijke coalitie in het leven geroepen om homovijandige incidenten in wijken een halt toe te roepen en samen te werken aan veilige wijken voor alle burgers. De GSA kwam tot stand met financiële steun van de Directie Emancipatie van het Ministerie van OC & W.
In 2013 wil Natuurlijk Samen de samenwerking met de zogenaamde koploper-gemeentes intensiveren bij het realiseren van veilige wijken. De gemeente – haar specifieke bestuurlijke inrichting, organisatie, samenwerking en communicatie op lokaal niveau – speelt een centrale rol bij het zoveel als mogelijk voorkomen van mensonterende incidenten en het ontwikkelen van een efficiënte aanpak waar die zich onverhoopt toch voordoen.

Lees verder

9
10 11
12
13
14 Aanbod aan gemeenten 15
16
17 Natuurlijk Samen biedt gemeenten aan een rol te spelen bij het toetsen van bestaande activiteiten en het huidige beleid op gebied van veiligheid. Wat zijn hierin de sterke en zwakke punten en waar liggen de verbeterpunten met betrekking tot LHBTers?

Lees verder

18
19 20
21
22
23 LHBT’s, ADV’s en RDO’s 24
25 Natuurlijk Samen heeft zich per brief gericht tot de college’s van B&W van de koplopergemeenten. Inzet is een intensievere samenwerking tussen gemeente, lokale LHBT-organisaties en antidiscriminatievoorzieningen ter bevordering van een veilige woonomgeving voor iedereen.

Lees verder

26
27 28
29
30
31 Good practices 32
33
34 Op de website zijn inmiddels een goede goede voorbeelden beschreven van de aanpak van pesterijen van homo’s in de wijk. Met deze voorbeelden kunnen organisaties die te maken krijgen met homovijandig gedrag putten uit ervaringen van anderen en niet zelf het wiel hoeven uit te vinden.

Lees verder

35
36 37
38
39
40 Sociaal Calamiteitenplan 41
42
43 Een aantal gemeenten in Nederland is voorbereid op spanningen in de wijk door middel van het vaststellen van een sociaal calamiteitenplan. Ook sociale spanningen binnen een gemeente of incidenten rond discriminatie of het wegpesten van buurtbewoners kunnen leiden tot onrust binnen een gemeente. Om vantevoren na te denken over maatregelen bij dergelijke sociale calamiteiten is voor veel gemeenten geen overbodige luxe. In de afgelopen jaren zijn immers vaak kleine incidenten uitgegroeid tot behoorlijke onrust in hele wijken.

Lees verder

44
45 46
47
48
49 Roze 50 plus 50
51
52 Vanaf januari vinden overal in het land twee bijeenkomsten plaats voor ouderen, die over andere zaken willen praten dan over kinderen en kleinkinderen. Bij “Als u begrijpt wat ik bedoel…” praten zij over de zaken die goed en belangrijk zijn in hun leven. Onder het genot van een tompouce bij de eerste bijeenkomst en een High Tea bij de tweede bijeenkomst delen zij hun verhalen

Lees verder

53
54 55
56
57
58
59
KCategorieën:alii

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: