Nieuws van valreep: Gemeente wil contract mbt ontwikkeling Oostpoort ontbinden

Belangwekkende ontwikkeling #nieuws #Stadsdeel_Oost #kansen voor #valreep.org

New post on De Valreep

Gemeente wil contract mbt ontwikkeling Oostpoort ontbinden

by valreep

De Gemeente Amsterdam bespreekt op 11 april a.s. in een commissievergadering een “Inventarisatie ontwikkelposities met een overzicht van de aan corporaties en ontwikkelaars vergeven posities binnen de gemeente Amsterdam Nr. BD2012-003405.”

Dat klinkt saai maar is het niet. Op pagina 3 van de bijlage (van 22 februari j.l.) lezen we dat de Gemeente bezig is met het ontbinden van het contract met OCP.

Er is sprake van een slecht contract: een samenwerkingsovereenkomst zonder reserveringsvergoeding.

Het stadsdeel is nog altijd in onderhandeling over de fasering van de 2e fase. Het project behoort tot categorie 2 en 4. Er zijn hoge voorinvesteringen gedaan, dus wens tot snelle opbrengsten. De projectdirecteur heeft een strategie uitgezet om te komen tot ontbinding van het contract. Dit wordt als een kansrijk traject gezien.

In Oostpoort speelt momenteel een discussie over het betalen van de reserveringsvergoeding en fasering van de tweede fase. OCP weigert vooralsnog deze te betalen. Er wordt onderzocht of er gekoerst kan worden op ontbinding.

Nu hebben we dus de krankzinnige situatie dat de Gemeente aan de ene kant denkt makkelijk van het contract af te kunnen komen terwijl de Gemeente aan de andere kant beweert door het contract gedwongen te zijn zo snel mogelijk het Dierenasyl te leveren.

De Gemeente schat ontbinding in als ‘kansrijk’. Wij, om eerlijk te zijn, niet. Het zou mooi zijn als het contract ontbonden zou kunnen worden maar zoals wel vaker gaan de ambities van de Gemeente voorbij aan wat er feitelijk in het contract staat. Het contract kan worden aangepast en over de invulling en timing kunnen nadere afspraken worden gemaakt maar een mogelijkheid tot ontbinding heeft het stadsdeel niet opgenomen. Zie onze (door experts geïnformeerde) interpretatie van het contract hier.

De mogelijkheden van het Stadsdeel zijn dus beperkt maar ze zijn er wel. Het Stadsdeel is bijvoorbeeld niet verplicht het Dierenasyl zo snel mogelijk te leveren aan OCP. Het leveren van het Dierenasyl zou ertoe leiden dat OCP dit gebouw al in handen krijgt, terwijl er geen enkele garantie dat of wanneer de rest van het gebied wordt ontwikkeld.

Er is dus één heel simpele optie. Het stadsdeel kan besluiten dat het Dierenasyl niet te leveren zolang niet duidelijk is dat de rest van het gebied wordt ontwikkeld. Daarmee wordt De Valreep in ieder geval tijdelijk gered en krijgen de vrijwilligers de kans de plek verder te ontwikkelen.

valreep | April 1, 2012 at 23:31 | Categories: Uncategorized | URL: http://wp.me/p1HwLU-mA

Trouble clicking? Copy and paste this URL into your browser:
http://valreep.wordpress.com/2012/04/01/gemeente-wil-contract-mbt-ontwikkeling-oostpoort-ontbinden/
Thanks for flying with WordPress.comCategorieën:alii

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: